Technikum
Kinematograficzno-
Komputerowe
klasy gimnazjalne - archiwum
   
Witamy 24 372 321 gościa
dyrekcja
Dyrektor szkoły:
Izabela Rzepka
tel. 22 825 02 52

Wicedyrektor:
Marianna Dobek
tel. 22 825 02 52
sekretariat
tel./fax 22 825 02 52
dzieńczynny w godzinach
poniedziałek8:00 - 16:00
wtorek8:00 - 16:00
środabez interesanta
czwartek8:00 - 16:00
piątek8:00 - 16:00
sekretariat@gim36.pl
oficjalna strona programu
Celem programu jest edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży szkolnej i ich rodzin poprzez promocję zasad aktywnego trybu życia.

rok szkolny 2017/2018



rok szkolny 2016/2017

"Nie jesteśmy skazani na cukrzycę"
W ramach innowacji pedagogicznej, uczniowie klas drugich przygotowali prezentacje dotyczące cukrzycy i otyłości.

Forma była dowolna: referaty, plakaty oraz pokazy multimedialne. Na lekcjach wychowania fizycznego zaprezentowali je na forum klasy, dzieląc się wzajemnie wiedzą.

Celem projektu było poszerzenie wiedzy uczniów na temat cukrzycy, otyłości, wpływu otyłości, aktywności i diety na postęp lub zahamowanie choroby.

Uczniowie uzmysłowili sobie, że czynnikiem predysponującym do rozwijania się choroby jest nadwaga, a wysiłek fizyczny połączony ze zbilansowaną dietą może nas przed nią uchronić.








Joga - pogłebieniem świadomości samego siebie.
W dniu 7 marca mieliśmy przyjemność gościć Panią Katarzynę Markowską, instruktorkę jogi Iyengara.
Oprócz jogi p. Kasia zajmuje się teatrem ruchu. Jest pomysłodawczynią i współzałożycielką Fundacji Sztuka Ciała. Realizuje projekty artystyczne wykorzystując jogę do pracy z pogłębieniem świadomości ciała.

Poświęcając swój prywatny czas, poprowadziła zajęcia dla dziewcząt z kas II a i III b. Dziewczęta gromkimi brawami podziękowały za wspaniałe warsztaty, dzięki którym poznały alternatywną formę gimnastyki.

Spotkanie z szablistką -Aleksandrą Sochą
25 stycznia odwiedziła naszą szkołę olimpijka - Aleksandra Socha. Jest utalentowaną szablistką, w pierwszej 16 światowego rankingu. Spotkanie z p. Sochą było inspirujące nie tylko dla zainteresowanych sportem, ale także dla osób, które dopiero szukają swojej drogi. Pani Socha wskazywała na wytrwałość i zaangażowanie jako cechy, które pomagają osiągnąć sukces. Mogliśmy także lepiej poznać jej sport (jeszcze nie tak popularny w Polsce) - szermierkę. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz spotkamy tak ciekawych ludzi. A Pani Sosze życzymy sukcesu na następnej Olimpiadzie - w Tokio.
Zdrowe odżywianie na lekcjach wychowania fizycznego.
W listopadzie, w ramach lekcji wf, uczniowie klas drugich mieli możliwość zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych.

Pracując w grupach przygotowywali zdrowe potrawy i przystawki z jednoczesnym opisem ich wartości odżywczych. Po prezentacji wszyscy usiedli do wspólnej degustacji: )

8 listopada - Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia
8 listopada w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Zdrowego Jedzenia. Uczniowie mieli za zadanie przynieść produkty, z których zostały przygotowane zdrowe potrawy i przystawki. Dużym zainteresowaniem cieszyły się marchewki i gruszki w sosie jogurtowo - czosnkowym: ) . 

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się do akcji, a w szczególności zaangażowanym uczniom z klasy III b i II c.

8 listopada - Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia
8 listopada już po raz raz drugi będziemy obchodzić Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia. W ramach tego dnia uczniowie naszej szkoły przygotują degustację potraw z przyniesionych półproduktów. Wszystkich serdecznie zapraszamy do włączenia się do akcji oraz na poczęstunek, który odbędzie się na korytarzu I piętra w czasie długiej przerwy o godzinie 13. 30.
GALERIA ZDJĘĆ


rok szkolny 2015/2016

Dzień Witaminki
Dnia 14 kwietnia w naszej szkole obchodzony był "Dzień Witaminki". Uczniowie przynieśli pyszne owoce i warzywa, które następnie zostały przygotowane do degustacji. Zdrowe przekąski cieszyły się dużym powodzeniem wśród uczniów.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

Lekcje na łyżwach
W naszej szkole dbamy o formę nie tylko w czasie "ciepłych miesięcy". W okresie zimowym zamieniamy zajęcia na hali sportowej i sali gimnastycznej na lodowisko.

Uśmiech na twarzach uczniów, zadowolenie oraz chęć powrotu po raz kolejny na lodową taflę jest najlepszą rekomendacją dla innych na radosne i zdrowe spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu

Prezentacje uczniów klasy III B - Witaminy
Na lekcji informatyki uczniowie klasy III b przygotowywali prezentacje o witaminach i ich właściwościach zdrowotnych. Zapraszamy do obejrzenia jednej z nich.




Prace uczniów





Promocja zdrowych przekąsek
20. 11. 2015 na długiej przerwie korytarz II pietra zapełnił się uczniami i nauczycielami, którzy mogli skosztować zdrowych smakołyków przygotowanych przez gimnazjalistów klas pierwszych w ramach Dnia zdrowego jedzenia. Przyniesione przez uczniów owoce i warzywa to cenne źródła witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Działają wybitnie alkalizująco i są źródłem potasu, który jest niezbędny do pracy serca. Na stołach królowały owoce i warzywa o niskiej wartości energetycznej, czyli np. ogórki, papryka, pomidory, cebula, marchew, rzodkiewka, sałata. Niektóre gatunki owoców i warzyw zawierają pektyny, które mają właściwości bakteriobójcze. Nie zabrakło także soków owocowych i warzywnych, kiełków oraz owoców suszonych. Ponadto pestki słonecznika i dyni prezentowały się doskonale i cieszyły się powodzeniem - to ważne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Była to interesująca lekcja jak i czym można zastąpić popularne przekąski. Smacznego.
Zdrowo i smacznie
W piątek 20 listopada we wszystkich szkołach warszawskich obchodzony będzie Dzień Zdrowego Jedzenia. Aby uczcić ten dzień uczniowie klas pierwszych przygotują smaczną i zdrową niespodziankę. Wszystkich smakoszy zdrowych przekąsek serdecznie zapraszamy na II piętro na degustację, która odbędzie się na przerwie po 6 lekcji (13. 30 - 13. 50) .
GALERIA ZDJĘĆ
Plebiscyt na najsmaczniejszą potrawę.
Przeprowadziliśmy wśród uczniów sondę, która potrawa serwowana w naszej stołówce jest ich zdaniem najsmaczniejsza. Zdecydowaną większością głosów na I miejscu uplasował się gyros z kurczakiem, ryżem i surówką. Na drugim miejscu znalazły się naleśniki z serem i musem truskawkowym, zaś na trzecim makaron z cukinią i suszonymi pomidorami.

Wszyscy uczniowie, za naszym pośrednictwem, bardzo serdecznie dziękują całemu personelowi kuchennemu.

GALERIA ZDJĘĆ
Pażdziernik pod znakiem jabłka
Jednym z elementów programu "Trzymaj formę" będzie propagowanie zdrowych i smacznych oraz w pełni naturalnych przekąsek. Każdy miesiąc, roku szkolnego, będzie dedykowany innej przekąsce. Październik był miesiącem jabłka.

Chrupanie owoców i warzyw będzie skrupulatnie sprawdzany przez Samorząd Uczniowski, a zdobyte punkty będą sumować się w konkursie o miano "Super Klasy".

W tym miesiącu zwyciężyła klasa Id.

Życzymy smacznego.

GALERIA ZDJĘĆ
Szybko, smacznie i zdrowo
Zapraszamy uczniów naszego gimnazjum do wzięcia udziału w nagraniu odcinka o tematyce kulinarnej pt. "Szybko, smacznie i zdrowo ". 

Chętnych odważnych, z własnym pomysłem kulinarnym, prosimy o zgłaszanie się do p. Wioletty Nędzyńskiej i p. Pawła Wijaty.

Serdecznie zapraszamy.

GALERIA ZDJĘĆ
Trzymaj formę
Założenia programowe na rok szkolny 2015/2016



1. Realizacja wybranych tematów metodą projektu.

-"Trzymaj formę" spot reklamowy: prezentacja multimedialna (informatyka)

-"W zdrowym ciele zdrowy duch-trzymaj formę będziesz zdrów". (technika, plastyka)

-"Wpływ odżywiania na rozwój młodego organizmu. Problem otyłości wśród młodzieży". (wf)

-"Trzymaj formę" fraszka (język polski)

2. Konkurs ogólnoszkolny "Zdrowe przekąski" - współpraca z Samorządem Szkolnym.

3. Dni zdrowej żywności-przygotowanie przez uczniów degustacji

-klasy I: suszone owoce, warzywa, kiełki, pestki dyni i słonecznika, itp.

-klasy II: warzywa i soki warzywne

-klasy III: owoce i soki owocowe

4. Współpraca z pielęgniarką szkolną.

5. Współpraca z pedagogiem szkolnym.

6. Dzień otwarty-przekąski przygotowane przez uczniów (współpraca z SU)

7. Prowadzenie bloga kulinarnego-promocja zdrowych potraw.

8. Prowadzenie bloga sportowego-prezentacja zestawów ćwiczeń wzmacniające poszczególne partie mięśniowe.

9. Zorganizowanie spotkania ze sławnymi sportowcami.

10. Propagowanie na zajęciach KN oraz SKS zdrowego i aktywnego stylu życia.

11. Organizacja szkolnych imprez sportowych

-"Mikołajki na sportowo"-grudzień 2015

-Międzyklasowy turniej piłki nożnej.

12. Przeprowadzenie testów sprawności fizycznej.

13. Przeprowadzenie w klasach pomiaru ciśnienia.

14. Organizacja rajdu rowerowego dla młodzieży i rodziców.



Koordynatorzy

Wioletta Nędzyńska

Paweł Wijata



rok szkolny 2014/2015

Warzywa - samo zdrowie
W ramach akcji Trzymaj formę zaproponowaliśmy Dzień z marchewką i zielonymi warzywami. Do akcji włączyły się wszystkie klasy drugie. Wykonały plakaty, prezentacje i sałatki z warzyw.
Marchewka to samo zdrowie. należy do warzyw o najwyższych właściwościach leczniczych.
Marchew działa regulująco, mineralizuje, wzmacnia, oczyszcza, regeneruje.
Beta-karoten występujący w marchwi:
• jest silnym antyoksydantem
• blokuje związki rakotwórcze
• wpływa na nasz układ odpornościowy
• marchew chroni nasz wzrok
• obniża poziom cholesterolu
• zapobiega chorobom serca i nowotworom
• chroni palaczy przed rakiem płuc, gdyż blokuje związki rakotwórcze dymu papierosowego.
• Oprócz niezwykłych właściwości leczniczych, marchew a także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Bardzo korzystnie wpływa na stan naszej skóry i jej koloryt.
• Zmniejsza przebarwienia skóry. Jest składnikiem wielu kosmetyków do opalania i pielęgnujących opaleniznę.
Czy wiecie, dlaczego warto jeść zielone warzywa?
Bo to SAMO ZDROWIE! Są niskokaloryczne.
ZIELONE WYGRYWA! - dzięki zielonym barwnikom- chlorofilom.
Chlorofil korzystnie wpływa na układ krwionośny, np. w leczeniu anemii bardzo sprawdza się regularnie pity sok z pokrzywy.
Chlorofil sprzyja odnawianiu się tkanek i szybkiemu gojeniu ran, chroni przed przeziębieniami, lecząc stany zapalne,
pomaga w utrzymaniu odpowiedniej flory bakteryjnej jelit,
powoduje wydalanie nadmiaru szkodliwych związków chemicznych (np. toksyn),
unieszkodliwia większość substancji rakotwórczych,
W roślinach zielonych występują także kwas foliowy, witamina C oraz prowitamina A (głównie beta-karoten).
Niedobór kwasu foliowego sprzyja rozwojowi miażdżycy.
Kwas ten uczestniczy w syntezie „hormonu szczęścia”, czyli SEROTONINY. Jedząc warzywa i owoce, szczególnie te zielone, będziemy szczęśliwsi.
Brokuły są bardzo popularne wśród kulturystów!
Głównie ze względu na to, że wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, czyli hormonu który tworzy się w organizmie z powodu przetrenowania, powodując rozpad mięśni.
Brokuły i inne warzywa kapustne zawierają związek o nazwie sulforafan. Badania wykonane w Stanach Zjednoczonych sugerują, że może być czynnikiem zapobiegającym nowotworom.
Ogórek jest często używany w kosmetyce - ma ten sam odczyn PH, co skóra, maseczka z ogórków łagodzi podrażnienia i zmiękcza skórę. nawilża ją, tonizuje i odświeża
Najpopularniejszą ciekawostką nt selera jest to, że ma on tzw "ujemną ilość kalorii" czyli trawienie selera pochłania więcej kalorii niż on dostarcza!
Sałata to doskonałe źródło jodu, który obniża cholesterol, chroniąc przed miażdżycą. Jod wzmacnia układ odpornościowy i przyspiesza tempo przemiany materii.

Soczyście i zdrowo
W ostatni poniedziałek kwietnia, w naszej szkole, odbyła się promocja smacznej i zdrowej przekąski jaką jest jabłko.
Akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem ze strony uczniów jak i nauczycieli.
Poniżej zamieszczamy parę ciekawostek i faktów na temat jabłek.

Czy wiecie, że:
1.Jabłka zawierają prawie wszystkie witaminy
2.Nie należy ich przechowywać z innymi owocami, ponieważ wydzielany przez nie etylen powoduje szybsze dojrzewanie i psucie się innych owoców.


3.Jabłko może być składnikiem diety odchudzającej - nie tylko dobrze wpływa na układ pokarmowy, ale przede wszystkim nie tuczy, bo zawiera jedynie ok. 130 kcal.

4.W skórce jabłka gromadzi się najwięcej witamin i...pestycydów. Ale…Jeśli jabłko nie pochodzi z uprawy ekologicznej, gdzie unika się stosowania chemikaliów, to przed zjedzeniem, lepiej obrać je ze skórki.

5.Chronią układ krążenia oraz serce – jabłka są źródłem przeciwutleniacza, który uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega odkładaniu się na nich blaszek miażdżycowych, pośrednio chroniąc przed zawałem serca

6.Obniżają ryzyko chorób nowotworowych . Uważa się, iż spośród owoców, to jabłka zawierają najwięcej związków hamujących rozwój nowotworów.

7.Obniżają poziom cholesterolu we krwi – to zasługa błonnika pokarmowego,
8.Zabezpieczają przed astmą – udowodniono, że dzieci matek, które w ciąży spożywały dużo jabłek (4 lub więcej tygodniowo), rzadziej zapadały na astmę. W przypadku dorosłych również zaobserwowano korzystny wpływ spożywania jabłek na płuca.
9.Poprawiają pamięć – odkryto, że sok jabłkowy wspomaga produkcję składnika usprawniającego działanie pamięci. Przewiduje się nawet, iż w przyszłości ta właściwość jabłek może być wykorzystywana w leczeniu choroby Azheimera.
10.Jabłka wydzielają etylen, który reguluje wzrost. Jeśli np. w spiżarni mielibyśmy zielone pomidory, to znacznie szybciej one dojrzeją w towarzystwie jabłek.

11.Brązowe plamy, które pojawiają się na zepsutych jabłkach wywołane są przez rakotwórczy alkaloid – patulinę. Przenika on przez cały miąższ, dlatego samo wycięcie zgniłego kawałka nie wystarczy, takie jabłko należy po prostu wyrzucić.

Zdrowe odżywianie
Oto prezentacja, z której dowiecie się w jaki sposób należy się odżywiać, aby być zdrowym i mieć kondycję fizyczną. Każdy człowiek powinien stosować dietę odpowiednią do wieku, płci, stanu zdrowia i indywidualnych potrzeb wynikających z trybu życia. Więcej informacji, na temat odżywiania, uzyskacie na lekcjach biologii, poświęconych funkcjonowaniu układu pokarmowego. Przekonacie się, jak duże znaczenie ma jakość i ilość przygotowywanych posiłków i sposób w jaki je spożywamy.

- prezentacja



rok szkolny 2013/2014

Szkodliwość palenia - prezentacje



















Wiosłowali na sucho
27 marca, w naszej sali gimnastycznej, nastąpiło podsumowanie zajęć Fundacji LOTTO przy współpracy z nauczycielami wf pod hasłem "Kumulacja aktywności".
Podsumowanie miało charakter rywalizacji drużyn oraz indywidualnie.
Młodzież rywalizowała na ergometrach wioślarskich.Zabawa była wspaniała,zawodnicy byli mobilizowani wspaniałym dopingiem kolegów i koleżanek.
Wyniki rywalizacji:

indywidualnie wśród dziewcząt

I miejsce Zuzanna Łapot-Myszewska z kl. I C
II miejsce Laura Gantz z kl. I E

indywidualnie wśród chłopców

I miejsce Jakub Wierzejski z kl. I D
II miejsce Aleksander Wągrowski z kl. II A
III miejsce Krzysztof Woszczyk z kl. III A

Drużynowo:

I miejsce kl. III A
w składzie:Krzysztof Woszczyk,Michał Rawa,Przemek Kocur

II miejsce kl. III C
w składzie:Bartek Wajda,Robert Gańko,Adam Gawlik

III miejsce kl. I D
w składzie:Jakub Wierzejski,Tomek Baran,Hubert Kurlej.

Rywalizacja odbyła się w ramach projektu "Trzymaj formę".
Wszystkim serdecznie gratulujemy.

Sprawniejsi?
Przed Świętami Wielkanocnymi uczniowie naszej szkoły sprawdzali swoją sprawność według Indeksu Sprawności Fizycznej K. Zuchory.
W ramach testu sprawdzane były następujące cechy:
1.Szybkość
2.Skoczność
3.Siła (siła ramion)
4.Gibkość
5.Wytrzymałość
6.Siła mięśni brzucha
Uczniowie klas II i III mogą porównać swoje wyniki z zeszłorocznymi wynikami ,które znajdują się u nauczycieli wychowania fizycznego.
Wszystko odbywa się w ramach projektu "Trzymaj formę" i ma na celu pokazanie młodzieży ich mocnych stron oraz tych, nad którymi muszą popracować.

Mikołajki na sportowo
W czwartek 5 grudnia odbyły się w naszej szkole Mikołajki.Były one o tyle niezwykłe,że miały oprawę sportową.
Wzięły w nich udział wszystkie klasy.Dyscypliną królującą była piłka nożna.Każda klasa w swoim składzie musiała mieć minimum jedną dziewczynę grającą na boisku.Z tym punktem regulaminu rozgrywek nie było najmniejszego problemu.Okazało się,że bardzo dużo dziewcząt lubi kopać piłkę nożną.
Klasy podzielone zostały na trzy grupy.W wyniku rywalizacji tylko jedna drużyna z każdej grupy awansowała do ścisłej fazy rozgrywek.Po zaciętej walce pierwsze miejsce zajęła klasa III C, drugie miejsce klasa II C, a trzecie klasa II A.Zwycięzcom gratulujemy.Wszystkim zawodnikom dziękujemy za walkę w duchu fair play ,a kibicom na trybunach za wspaniały doping.
Zapraszamy za rok.

Czy wiem co jem?
14 października uczniowie klas drugich i trzecich mogli sprawdzić swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Zadaniem uczniów było rozwiązanie quizu składającego się z 51 pytań, obliczenie ,przynajmniej jednej osoby, wskaźnika BMI,rozwiązanie rebusu, przedstawienie i odgadnięcie przysłów lub haseł,w formie kalamburów,dotyczących odżywiania,napisaniu 2 przepisów na zdrową potrawę ( np.sałatkę ) oraz narysowaniu komiksu ,w którym występują postaci z "Kubusia Puchatka" prezentujące prozdrowotne zachowania i zobrazowanie tego w krótkiej formie rymowanej.
Całemu wydarzeniu towarzyszyła miła i serdeczna atmosfera,a uśmiech był częstym gościem na ustach szczególnie podczas kalamburów.
Wszystkie prace uczniów zostały sprawdzone i ocenione.
A oto wyniki:
I miejsce -3B
II miejsce -2C i 3C
III miejsce -3D
IV miejsce -3A
V miejsce -2A
VI miejsce -2B

Gratulacje



rok szkolny 2012/2013

Plakat kontra używki
W ramach programu "Trzymaj formę" został zorganizowany konkurs plastyczny na plakat antynikotynowy, antyalkoholowy, antynarkotykowy.Wszystkie prace zostały ocenione ,a najlepsze nagrodzone oraz wystawione na korytarzach szkolnych.
Zaburzenia odżywiania u dzieci i młodzieży
10 grudnia 2012r. i 3 stycznia 2013r. w dwóch turach odbyło się spotkanie młodzieży klas II i III ze specjalistą w zakresie zaburzeń odżywiania dzieci i młodzieży.
Prelekcja, w tym temacie, była połączona z pokazem multimedialnym.Spotkało się to z dużym zainteresowaniem młodzieży,co można było zaobserwować po dużej ilości pytań skierowanych do specjalisty.

Zdrowa i smaczna promocja szkoły
Do naszego gimnazjum w dn. 24 stycznia przyjechali uczniowie klas VI z trzech pobliskich SP wraz ze swymi nauczycielami. Szóstoklasiści brali udział w zajęciach i pokazach przygotowanych specjalnie dla nich. Jednym z punktów programu był kącik za zdrową żywnością.Tam,młodzież zaproszona,mogła degustować przygotowane smakołyki przez uczniów naszej szkoły pod nadzorem Wioletty Nędzyńskiej i Pawła Wijaty opiekunów programu "Trzymaj Formę". Ale nie tylko degustacja była celem samym w sobie lecz również uświadomienie dlaczego warto zdrowo się odżywiać, jak to zrobić i że nie trzeba z tego tytułu dokonywać wielkich wyrzeczeń.Na zadawane ,przez szóstoklasistów, pytania odpowiadali uczniowie oraz opiekunowie programu.
Dzień bez alkoholu i papierosa.
1 czerwca to nie tylko Dzień Dziecka. Decyzją Sejmu RP z 2006 roku ustanowiono, że będzie to także Dzień bez Alkoholu. Z kolei z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia 31 maja to Dzień bez Papierosa. Z tej okazji na lekcji wos uczniowie klasy 3 d przygotowywali plakaty nawołujące do walki z różnymi nałogami.
Komiks - Papierosy szkodzą
Uczniowie klas 2 na lekcji biologii przygotowywali komiksy na temat szkodliwości palenia papierosów.
Zdrowa Wielkanoc
Uczniowie klas drugich przygotowywali spis potraw na śniadanie i obiad Wielkanocny. Zadanie nie było łatwe. Należało znaleźć zdrowe produkty, określić ich wartość energetyczną i przedstawić je graficznie na półkach sklepowych. Projekt realizowany był na lekcjach techniki.
Dzień Wiosny - degustacja zdrowej żywności
W dniu 21 marca uczniowie naszej szkoły w ramach programu " Trzymaj formę" przygotowali degustację na Dzień Otwarty dla kandydatów i ich rodziców. Wszyscy dzielnie stawili się w szkolnej stołówce już o godzinie 13 , by zabrać się do pracy. Po trzech godzinach wszystko było już gotowe, czekaliśmy tylko na przybycie gości. Po pojawieniu się zainteresowanych, uczniowie zachęcali do degustacji przygotowanych kanapeczek z razowego pieczywa, koreczków warzywnych i owocowych oraz innych smakołyków, opowiadając jednocześnie o programie " Trzymaj Formę" , o działalności Samorządu Szkolnego ,zachęcając uczniów ze szkół podstawowych do wyboru naszego gimnazjum. Mimo śniegu za oknami w szkole panowała miła, wiosenna atmosfera:).
Mierzymy sprawność fizyczną uczniów naszej szkoły.
Nauczyciele wychowania fizycznego postanowili poddać próbie sprawność fizyczną wszystkich uczniów naszej szkoły. Do pomiaru posłuży im "Test sprawności fizycznej Krzysztofa Zuchory", za pomocą którego uczniowie będa mogli sprawdzić swoją szybkość, skoczność, gibkość, siłę mięśni ramion, siłę mięśni brzucha oraz wytrzymałość. Pierwsze próby są już za nami. Po zakończeniu testu nauczyciele przedstawią osiągnięte wyniki w poszczególnych klasach. Życzymy wszystkim uczniom powodzenia!

Technikum Kinematograficzno-Komputerowe
im. K. Kieślowskiego

klasy gimnazjalne


ul. Polna 7
00-625 Warszawa
tel./fax 22 825 02 52


google maps
Październik 2017
PnWtŚrCzPtSoNd
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
imieniny:
Małgorzata, Wiktor, Marita, Ignacy, Lucyna, Antoni
wolontariat

samorząd

trzymaj formę